Indivi
Kęstučio g. 43 Vilnius 08123 Lithuania
+37066677977 info@indivi.lt

Naujausi įrašai

LABORATORIJOJE IŠAUGINTI IR NATŪRALŪS DEIMANTAI

Kas yra laboratorijoje išauginti deimantai?

Laboratorijoje išauginti deimantai (taip pat žinomi kaip dirbtiniai deimantai ar kultivuoti deimantai) yra sukuriami griežtai kontroliuojamoje laboratorijos aplinkoje, naudojant pažangius technologinius procesus, kurie dubliuoja natūralias deimanto vystymosi sąlygas po žemės pluta. Šie laboratorijoje išauginti deimantai susideda iš tikrųjų anglies atomų, išsidėsčiusių deimantui būdingoje kristalų struktūroje. Kadangi dirbtiniai deimantai yra sukurti iš tos pačios medžiagos kaip ir natūralūs deimantai, jie taip pat turi tas pačias savybes.

Laboratorijoje sukurti deimantai yra įvairių spalvų, įskaitant įmantrias spalvas, kurios laikomos labai retomis gamtoje, įskaitant populiarius ryškiai geltonus atspalvius. Geros spalvos laboratorijoje sukurti deimantai parduodami priimtinomis kainomis, lyginant su natūralių deimantų kainomis.

Ar žinote, kad:

  • laboratorijoje išauginti deimantai nėra imitacijos ar padirbiniai. Jie visais atžvilgiais yra identiški natūraliems deimantams, nes laboratorijoje išauginti deimantai turi tokias pačias fizines, chemines ir optines savybes kaip ir natūralūs deimantai, jie taip pat turi tą patį blizgesį;
  • tiek laboratorijoje išauginti, tiek iškasami deimantai turi būti sertifikuoti nepriklausomų laboratorijų, kad būtų patikrinta jų kokybė ir autentiškumas;
  • laboratorijoje užauginti deimantai kainuoja 20-40% pigiau nei natūralūs deimantai.

Kaip gaminami laboratorijoje išauginti deimantai?

Laboratorijoje užauginti deimantai yra sukurti iš jau egzistuojančių deimantų anglies sėklų. Naujausių technologijų pagalba, taip pat veikiant slėgiui ir karščiui, imituojamas natūralus deimantų susidarymo procesas. Tačiau tiek baltuose, tiek spalvotuose deimantuose mikroelementų sudėtis gali skirtis nuo natūralių deimantų. Naudojant papuošalų lupą, laboratorijoje sukurtų deimantų beveik neįmanoma atskirti nuo natūralių deimantų. Dirbtinį deimantą nuo natūralių deimantų galima atskirti tik naudojant specializuotą įrangą, kuri gali aptikti nedidelius mikroelementų ir kristalų augimo skirtumus.

Laboratorijoje išauginti deimantai ir deimantų pakaitalai

Svarbu atkreipti dėmesį į pagrindinį skirtumą tarp laboratorijoje išaugintų deimantų ir deimantų pakaitalų. Deimantų pakaitalai, tokie kaip kubinis cirkonis ir moisanitas, atrodo panašūs į deimantus, bet nėra tikri anglies kristalai. Jie neturi tų pačių cheminių ir fizinių savybių kaip natūralūs deimantai, todėl parduodami už daug mažesnę kainą nei laboratorijoje užauginti deimantai. Pakaitinį deimantą nuo natūralių ar laboratorijoje sukurtų deimantų galima atskirti plika akimi.

Аuskarai„Klasika“ Su 1.00 Ct Laboratorijoje Išaugintais Briliantais

Kokie yra laboratorijoje išaugintų deimantų pranašumai?

Laboratorijoje sukurtas deimantas yra toks pat tikras kaip ir gamtoje esantis deimantas. Jie turi tas pačias savybes ir yra auginami tomis pačiomis temperatūros ir slėgio sąlygomis, tačiau be pasitaikančių prastų sąlygų ir abejotinos etinės praktikos, kuri yra įprasta kai kuriose deimantų kasyklose. Tiesą sakant, laboratorijoje sukurti deimantai dažnai yra geresnės kokybės dėl labai kontroliuojamos aplinkos ir visiškai stebimo jų kūrimo proceso.

Pagrindiniai laboratorijoje auginamų deimantų privalumai:

  • Gražesni dėl geresnės kokybės ir didesnio aiškumo;
  • Mažiau defektų;
  • Draugiškas gamtai;
  • Prieinama kaina;
  • Gali būti sukurtos retai gamtoje sutinkamos spalvos, todėl unikalūs ir geidžiami deimantai yra prieinamesni;
  • Atsekamas tiekimas leidžia jums gauti deimantų iš gerbiamų vietų, kuriose nėra blogai elgiamasi su darbuotojais ar bendruomenėmis.

„Crown“ Su Laboratorijoje Išaugintu 1.00 Ct Briliantu

Kaip sertifikuojami ir rūšiuojami laboratorijoje išauginti deimantai?

Visi laboratorijoje išauginti deimantai yra apdorojami taip pat, kaip ir gamtoje esantys deimantai. Kai jie yra paruošti, jie siunčiami į nepriklausomą brangakmenių laboratoriją, kur juos sertifikuoja ekspertai.

Laboratorijoje išaugintų deimantų klasifikavimo procesas yra toks pat kaip ir tradicinių deimantų, daugiausia dėmesio skiriant kiekvieno brangakmenio briaunavimui, švarumui, svoriui karatais ir spalvai (daugiau apie natūralių deimantų klasifikavimą skaitykite čia). Kiekvienas deimantas yra kruopščiai patikrintas ir surūšiuotas dėl kokybės.

Deimantiniai papuošalai gali būti puiki dovana mylimam žmogui. Jie yra labai universalūs ir gali būti dėvimi kaip kasdienis papuošalas ar ypatingomis progomis. Pirkdami laboratorijoje išaugintą deimantą, galite investuoti į kokybišką, gražų brangakmenį, kuris taip pat yra etiškas ir draugiškas aplinkai.

Limituoto leidimo JUOZAS STATKEVICIUS kolekcijos papuošalai

Juvelyrikos prekės ženklas INDIVI savo klientams planuoja pasiūlyti papuošalus su  laboratorijoje išaugintais deimantais, o tai reiškia, kad šie deimantai greitai taps vis labiau įperkami papuošalams.

Straipsnį parengė: Valerija Jonauskaitė

www.indivi.lt

Telefonas: + 370 666 77977

paštas: info@indivi.lt

INDIVI salonas:

Polocko g. 43C, Vilnius

Paskelbta: Apie deimantus

Palikite komentarą