Indivi
Kęstučio g. 43 Vilnius 08123 Lithuania
+37066677977 info@indivi.lt

Naujausi įrašai

Kaip keitėsi deimantų kainos

Deimantai – ne tik geriausi moterų, bet, taip pat, ir investuotojų draugai, todėl verta įsigilinti į tai kaip keitėsi deimantų kainos.

Atsiranda vis daugiau žmonių, kurie nori investuoti būtent į šiuos brangakmenius, ypač dėl didėjančios paklausos Kinijoje. Tai ir tapo pagrindiniu ir nulemiančiu veiksniu, kodėl deimantas yra toks vertinamas. Deimantų rinka su laiku tampa vis stabilesnė, tam įtakos turi gerėjanti pasaulio ekonomika ir socialinės tendencijos. Deimantas yra viena geriausių investicijų, kadangi jo kaina su metais tik didėja. Tai parodo grafa esanti žemiau (žr. paveikslėlį) Jeigu aukso kaina kiekvieną dieną gali skirtis tai į didesnę, tai į mažesnę pusę, deimanto kaina visada tik kyla, per metus ji gali išaugti net iki 5 procentų.

Norint investuoti į deimantus, svarbu įsigyti juos tik su tai patvirtinančiu sertifikatu ir tik iš įmonių, kurios prekiauja deimantais. Deimanto sertifikatas parodo jo vertę, t.y. spalvą, švarumą, karatų kiekį ir briaunavimą bei patvirtina, jog akmuo yra tikras. Pirkdami akmenį be sertifikato ir iš nepatikimo asmens, rizikuojate įsigyti netikrą deimantą, o paprastą cirkonį. Svarbu suvokti ir tai, kad deimanto kainą įtakoja ne tik jo dydis, o ir daugiau rodiklių tokių kaip: deimanto spalva, švarumas ir briaunavimas. Net ir mažesnis deimantas gali būti vertingesnis, tuo tarpu, ir brangesnis už didesnį, jeigu kiti svarbūs jo parametrai yra geresni. Todėl pirkdami briliantus atkreipkite dėmesį ne tik į jo karatų kiekį.

Dovanodami papuošalą arba sužadėtuvių žiedą su briliantu, Jūs įteikiate ne tik meilės simboliu laikomą akmenį, bet ir brangakmenį, kuris nenuvertėja, o laikui bėgant net ir įgauna didesnę vertę. Be to, deimantai ilgainiui išlieka tokie, kaip ir įsigijimo dieną, neapsitrina, nesusibraižo. Juk ne veltui sakoma, jog deimantai išlieka amžinai. Tuo tarpu cirkonis su laiku praranda savo spindesį ir nepraėjus nei pusei metų nebeblizga, apsibraižo ir nebedžiugina Jūsų. Taip yra todėl, kad cirkonis yra paprastas stikliukas, o deimantas yra natūralus žemėje randamas ir pats kiečiausias mineralas žemėje, kurį subraižyti gali tik kitas deimantas.

Daugiau apie deimantus skaitykite čia.

Paskelbta: Apie deimantus

Palikite komentarą