Indivi
Kęstučio g. 43 Vilnius 08123 Lithuania
+37066677977 info@indivi.lt

Naujausi įrašai

Deimantų sertifikatai

Deimantų sertifikatai skirti patvirtinti akmens autentiškumui. Kiekvienas parduodamas deimantas, pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, privalo turėti jo autentiškumą įrodantį Lietuvos prabavimo rūmų sertifikatą. Todėl jeigu nusprendėte įsigyti papuošalų su deimantais, nepamirškite reikalauti sertifikato iš pardavėjo.

Lietuvos prabavimo rūmų deimantų sertifikatai

Lietuvos prabavimo rūmai tai – valstybinė įstaiga, kuri vienintelė Lietuvoje turi teisę sertifikuoti brangakmenius bei tauriuosius metalus. Kiekvienas deimanto sertifikatas turi serijinį numerį, todėl ar sertifikatas tikras nėra sunku patvirtinti. Ant deimanto sertifikato galite rasti tokią informaciją: deimanto svoris karatais (ct), deimanto spalva ir deimanto švarumas.

Lietuvos prabavimo rūmų deimanto sertifikatas

Tarptautiniai deimantų sertifikatai

Gaila, tačiau Lietuvos prabavimo rūmų sertifikatai galioja tik Lietuvoje, todėl jeigu kada norėsite parduoti savo deimantą tarptautinėje rinkoje, Jums reikės jo autentiškumą patvirtinančio tarptautinių laboratorijų sertifikato. Labiausiai vertinamos pasaulyje brangakmenių laboratorijos: HRD, GIA, IGI, AGSL, IGL. Tokių tarptautinių laboratorijų išduodami deimantų sertifikatai turi platesnę informaciją apie deimantą nei Lietuvos prabavimo rūmų sertifikatas. Tarptautiniame deimanto sertifikate galite rasti tokią informaciją: deimanto svoris karatais (ct), deimanto spalva, deimanto švarumas, briaunavimas, poliravimas, simetrija, deimanto techninė informacija, jo išmatavimai, informacija apie floristenciją ir deimanto žemėlapis su pažymėtais vidiniais intarpais bei išoriniais nešvarumais. Tarptautinis deimanto sertifikatas tai – deimanto pasas, kuriame galima rasti visą detalią informaciją tiek apie akmenį, tiek apie laboratoriją, tiek apie deimanto prabavimo tikslią vietą ir datą.

Įsigydami deimantą Lietuvoje jūs negalite reikalauti tarptautinio sertifikato, nes jis pagal įstatymus nėra privalomas, bet kartais Jūs galite gauti jį kaip bonusą. Indivi.lt prekiauja tik sertifikuotais deimantais ir kiekvienas papuošalas su deimantu turi Lietuvos prabavimo rūmų sertifikatą, o dažnais atvejais savo klientams prie deimanto suteikiame ir tarptautinį deimanto sertifikatą. Pirkdami sertifikuotą briliantą Indivi.lt, esate garantuoti, kad investuojate į prekę, kuri nenuvertėja. Briliantai su sertifikatais visada yra vertingesni nei nesertifikuoti akmenys. Sertifikatas, išduotas žinomos laboratorijos, bus pripažintas visų gemologų.

Tarptautinis deimanto sertifikatas GIA laboratorija

Taigi, deimantų sertifikatai yra neatsiejama dalis perkant deimantus, niekaip kitaip jūs negalite būti garantuotas, kad įsigijote tikrą deimantą, o ne cirkonį ar moisanitą, kuris yra labai panašus į deimantą net savo kietumu, todėl jį atskirti geba tik gemologai.

Paskelbta: Apie deimantus

Palikite komentarą