Naujausi įrašai

Kaip išrinkti tinkamiausią sužadėtuvių žiedą?

Žinome, kad išrinkti tą vieną vienintelį sužadėtuvių žiedą gali tapti tikru iššūkiu. Žiedas su deimantu – amžinos meilės ir rūpesčio simbolis, kuriuo Jūsų išrinktoji džiaugsis visa gyvenimą, todėl šis sprendimas turėtų būti gerai apgalvotas.

Tačiau ką daryti, jei lankotės jau penktoje juvelyrinių dirbinių parduotuvėje, o išrinkti žiedą darosi tik sudėtingiau? Tiek daug skirtingų modelių, dydžių bei spalvų!

Dalinamės keletu populiariausių žiedų su deimantais variantų, kurie, tikimės, padės apsispręsti.

Klasikinis žiedo modelis

Bene populiariausias ir laiko patikrintas variantas – klasikinio modelio sužadėtuvių žiedas su vienu centriniu deimantu. Toks modelis visą dėmesį sutelkia į akmenį, kuris sudaro ir pagrindinę gaminio vertę, tad tikrai patartina investuoti į patį akmenį. Dažniausiai sužadėtuvių žiedui renkamasi 0.30 ct – 0.50 ct dydžio akmuo, tačiau, žinoma, pagal galimybes, galima rinktis ir kiek mažesnį ar didesnį variantą.

Svarbu atkreipti dėmesį ir į akmens spalvą bei švarumą. Nors paprastai neįgudusiai akiai įvertinti deimanto parametrus yra gana sudėtinga, tačiau juvelyrikos studijoje konsultantas Jums papasakos ir vizualiai parodys, kuo skiriasi akmenys ir kaip nuo šių parametrų priklauso jo vertė.

INDIVI salone deimantams nuo 0.30 ct dydžio suteikiamas ne tik privalomas Lietuvos Prabavimo rūmų ženklinimas, tačiau ir tarptautinis sertifikatas, kuris yra akmens dokumentas, liudijantis apie brilianto autentiškumą bei vertę.

Renkantis žiedo modelį, verta atkreipti dėmesį ir į akmenį laikančią karūnėlę. Dažniausiai akmuo laikomas keturių laikiklių, tačiau galimas ir šešių laikiklių variantas, kuris, beje, vizualiai padidina akmenį ir dar labiau pabrėžia jo dydį.

Žiedas „Lora

Modernus žiedo modelis

Jei norisi kažko ypatingo ir puošnaus, patariama rinktis sužadėtuvių žiedo modelį, puoštą papildomais šoniniais briliantais. Tokio modelio žiedas suteiks prabangos pojūtį bei paryškins centrinio deimanto grožį.

Jeigu moteris mėgsta išskirtinumą, blizgesį ir žėrėjimą, reikėtų rinktis modernius sužadėtuvių žiedus, kurie ant rankos spindi tikrai įspūdingai.

Taip pat, pagrindinį deimantą gali puošti ne tik briliantai, tačiau ir kiti brangakmeniai, tokie kaip safyrai, smaragdai ar rubinai. Toks papuošimas suteiks išskirtinio žavesio bei žaismingumo.

Žiedas „Samanta

Išskirtinio modelio žiedai

Jei norite nustebinti savo antrąją pusę ir ieškote kažko visiškai kitokio ir unikalaus, rinkitės išskirtinio dizaino sužadėtuvių žiedą, puoštą markizės ar ovalo formos deimantu. O galbūt vietoje deimanto rinksitės spalvotą brangakmenį ar perlą? Laisvė Jūsų fantazijai!

Tik Jūs pažįstate savo antrąją pusę taip gerai, kaip niekas kitas, tad galite įvertinti, kokios formos ar atspalvio akmuo tikrai nudžiugins.

Puikus pasirinkimas – safyras! Tai karališkas akmuo bei antras akmuo pagal kietumą po deimanto, todėl žiedas su safyru bus itin vertinamas ir traukiantis akį. Įprasta, kad safyras yra sodrios mėlynos spalvos, tačiau norime Jus nustebinti – galimi ir šiltos rožinės, geltonos spalvos ar net žali bei rudi safyrai.

O galbūt juodasis deimantas? Papuošalai su paslaptingais juodaisiais deimantais tampa vis populiaresnis pasirinkimas. Ieškantiems kažko elegantiško, subtilaus ir tuo pačiu itin išskirtinio – juodasis deimantas sužavės ir paliks įspūdį. Taip pat, verta paminėti, kad juodieji deimantai yra žemesnės kainos nei baltieji, todėl galima improvizuoti ir su didesniu nei įprasta dydžiu.

Žiedas „Indigo

Svarbiausia – MEILĖ!

Nors nuspręsti, kurį žiedą dovanoti gali būti tikrai sudėtinga, norime priminti, kad svarbiausia yra meilė ir geri ketinimai. Kiekviena mergina laukia to vieno vienintelio žiedo nuo savo mylimo žmogaus, tad kad ir koks modelis tai būtų – dovana bus priimta ir įvertinta.

O jei jau pavyko išsirinkti Jums patinkantį modelį, nepamirškite išsiaiškinti ir merginos žiedo dydžio! Praktinių patarimų, kaip nustatyti piršto dydį rasite ČIA

Taip pat, norime priminti, kad Meilės dienos proga, visiems, įsigijusiems sužadėtuvių žiedą iki vasario 14-os dienos, INDIVI juvelyrikos studija dovanoja nemokamą žiedo priežiūros paketą, kurį sudaro nemokamas žiedo dydžio keitimas bei gaminio atnaujinimo procedūra. Dovanos vertė net 60 eurų! 

Visus sužadėtuvių žiedų variantus rasite ČIA.

Straipsnį parengė INDIVI 

Palikite komentarą