Naujausi įrašai

Juvelyrika internetu. Ką vertėtų žinoti?

Jei prieš keletą metų pirkti prabangią juvelyriką internetu nebuvo itin populiaru, dabar žmonės tai daro nuolat. Nuotoliniu būdu noriai užsakinėjame drabužius, baldus ar kitas prekes, tad tą patį galime padaryti ir su papuošalais. Ypač šiais laikais, kai pateikiamos išsamios prekės nuotraukos, video medžiaga bei kita reikalinga informacija.

Auskarai „Maraja“ su briliantais

Koks pasirinkimas populiariausias?

Galbūt kažką nustebinsime, tačiau INDIVI internetinėje parduotuvėje nuotoliniu būdu dažniausiai užsakomi sužadėtuvių žiedai. Paprastai vyrai jau būna išsirinkę patinkantį modelį, todėl vos keliais mygtuko paspaudimais gali atlikti užsakymą.

Antroje vietoje pagal populiarumą užsakant papuošalus internetu būtų auskarai bei pakabukai, dažniausiai perkami kokiai nors progai kaip dovana. Rečiausiai internetu užsakomi vestuviniai žiedai, nors paskutiniu metu pastebima, kad ir vestuvinius žiedus pirkti nuotoliniu būdu pasirenkama vis dažniau.

Vestuviniai žiedai „Salamanca

Patarimai perkant juvelyriką internetu

Jei renkatės žiedą su deimantu ar kitu brangakmeniu, pirmiausiai reikėtų pasistengti atidžiau nustatyti žiedo dydį. Patarimus, kaip galima tiksliai pamatuoti žiedo dydį galite rasti ČIA. Tačiau net jei ir prašovėte su žiedo dydžiu – nenusiminkite, dažniausiai šią situaciją galima nesudėtingai ištaisyti. Jei tai klasikinio modelio žiedas su vienu centriniu akmeniu, dažniausiai žiedą galima pakoreguoti visu dydžiu – pamažinti arba padidinti. Jei tai žiedas su vienu didesniu centriniu akmeniu ir iš šonų puoštas mažais briliantais, situacija kiek sudėtingesnė, tačiau beveik visais atvejais žiedą galima pakoreguoti bent pusę dydžio.

Žiedas „Vitta“ su briliantu

Išskirtiniai atvejai būtų žiedų modeliai, kurie yra puošti mažais briliantais per visą žiedo rėmelį – vadinamieji eternity žiedai arba deimantinės juostelės. Deja, tačiau pakeisti tokio dizaino žiedą dažniausiai nebepavyks. Bet kuriuo atveju, pirmiausiai reikėtų pasikonsultuoti juvelyrikos studijoje ir aptarti, kokie variantai yra galimi.

Deimantinė juostelė

Renkantis papuošalą su deimantu internetinėje juvelyrikos parduotuvėje, reikėtų atkreipti dėmesį į nurodytą karatų skaičių (žymimas raidėmis CT). Karatais yra žymimas deimanto svoris, pagal kurį galite nustatyti ir kokio maždaug dydžio bus Jūsų deimantas. Pavyzdžiui, jei renkatės auskarus su briliantais, kurių bendras svoris yra 0.60 ct, vadinasi, vieno auskaro brilianto svoris bus 0.30 ct, o tokio akmens skersmuo yra 4 mm. Briliantų dydžių lentelę rasite ČIA.

Žiedas „Kaimbra“ su briliantu

Žinoma, nors internetinėje svetainėje prie kiekvieno produkto stengiamasi pateikti kuo išsamesnę informaciją, visada turite galimybę pasiteirauti net menkiausių smulkmenų, dėl kurių abejojate. Natūralu, kad perkant nuotoliniu būdu gali iškilti ir daug kitų papildomų klausimų. Dažniausiai internetinėse parduotuvėse veikia live chat paslauga, taip pat visada su juvelyrikos parduotuve galite susisiekti elektroniniu paštu arba telefonu, tad visus rūpimus klausimus drąsiai užduokite aptarnaujančiam personalui.

Privalumai perkant juvelyriką internetu

Jei įsigyti prabangią juvelyriką internetu Jums vis dar atrodo nesaugu, kviečiame pagalvoti ir apie visus išskirtinius privalumus, kurie Jums yra siūlomi pasirenkant tokį pirkimo būdą.

UniqueIN.9 žiedas su briliantais

Galimybė grąžinti prekę. Ar žinojote, kad perkant juvelyrikos dirbinius parduotuvėje, nebeturite galimybės jos grąžinti? Tuo tarpu perkant papuošalus internetu turite galimybę nepatikusį gaminį apkeisti kitu arba grąžinti prekę. Pavyzdžiui, INDIVI suteikia galimybę grąžinti prekę per 30 darbo dienų.

Patogus pristatymas. Dar vienas itin svarbus argumentas, kodėl verta užsisakyti juvelyriką internetu – prekės pristatymas Jums patogiu adresu. Taip pat, dažniausiai siuntimo paslaugos visoje Lietuvoje nieko nekainuoja, todėl be jokių papildomų mokesčių prekė Jums bus įteikta tiesiai į rankas. Lieka tik išsirinkti norimą modelį bei laukti kurjerio skambučio!

Auskarai „Elisa“ su briliantais

Skirkite tiek laiko, kiek norisi. Dažnai net mintis apie ilgą blaškymąsi po parduotuves kelia stresą. Taip pat, nesate garantuoti, kad tikrai rasite tai, ko ieškote. Todėl apsipirkimas internetu gali išties palengvinti šią užduotį ir sutaupyti laiko bei nervų. Nors parduotuvėje Jums gali būti suteikta išsami konsultacija, galite jausti spaudimą, kad privalote pirkti čia ir dabar. Tuo tarpu internetinėje parduotuvėje galite išsisaugoti savo pirkinių krepšelį ir atlikti užsakymą tik tuomet, kada tikrai nusprendžiate jog šis papuošalas skirtas Jums. Nesate varžomi laiko, kada turite apsispręsti, todėl toks apsipirkimo būdas tampa išties malonus bei patrauklus.

Platus asortimentas. Kadangi internetinė parduotuvė nėra apribota jokios fizinės erdvės, galimi šimtai įvairiausių papuošalų dizainų pasirinkimų. Pirkite tik tai, kas Jums išties patinka!

Žiedas „Adriana“ su juodu deimantu

Atminkite, kad šiais laikais apsipirkimas neprivalo būti varginantis ir trukti ilgas valandas. Viską saugiai ir patogiai galite užsisakyti nuotoliniu būdu internetinėse juvelyrikos parduotuvėse. Tikimės, kad mūsų patarimai bei įžvalgos Jums pagelbės bei leis užtikrintai pirkti papuošalus internetu.

Straipsnį parengė INDIVI papuošalų ekspertė Viktorija Matuzonytė

Paskelbta: Patarimai

Palikite komentarą